27.11.2017 10:01

Белберов с трети златен медал в рамките на 20 дни

Видян 2885 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националът ни по бокс Петър Белберов спечели трето състезание с международно участие в рамките на 20 дни. Боксьорът ни в категория над 91 кг. победи румънеца Даниел Бурчио във финала на Националната боксова лига в Ямбол.


 Над 2000 души в ямболската зала Диана станаха свидетели на интересни двубои от третия, финален кръг на Националната боксова лига. Белберов прибра чек за 1000 лв. и се окичи с трети златен медал през ноември, след като вече завоюва титли и купи в Прищина (Косово) и Тампере (Финландия). 27-годишният софиянец преди финала в Ямбол имаше две победи от предните кръгове от Националната боксова лига в Пазарджик (през май) и София (през октомври). Другите национали също се пребориха за титлите в Ямбол - Тинко Банабаков победи Димитър Илиев (52 кг), а Даниел Асенов (56) нямаше проблеми срещу Емануил Богоев. Благой Найденов получи своята купа за №1 в категория до 81 кг от спортния министър Красен Кралев, който пък си тръгна със специален плакет от БФБокс. Найденов победи на финала с 3:0 Спас Калоянов.


 С най-големи овации на ринга бяха посрещнати тримата братя Асенови, които са звездите на региона. Те пък зарадваха публиката с три чудесни победи. Тази година не бе излъчен отборен шампион, макар състезателите да бяха разделени по 8 в тимовете Ханове (с треньор Палми Ранчев), Лъвове (Жоел-Солер Арате), Багатури (Валентин Поптолев) и Вълци (Александър Александров). Следващото издание на Лигата обаче ще има и отборен победител. Целта на Националната боксова лига е да популяризира бокса и да даде повече възможности за срещи на най-добрите ни състезатели. Към формата интерес проявяват и съседни на нас държави, така че занапред може да се мисли и за Балканска лига.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите си задачи

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите