Свързани новини

25.07.2016 09:27

Участието на руските спортисти в Рио ще се решава индивидуално

Видян 1285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Международният олимпийски комитет допусна руските спортисти до участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро със сериозни уговорки.
На извънредно заседание бе решено всяка една от Международните спортни федерации по олимпийските спортове да решава индивидуално кои руски спортисти да бъдат допуснати до участие, и кои – не.

Така съдбата на заявените общо 387 руски спортисти за участие на Игрите ще се решава индивидуално от отделните международни спортни федерации в следващите дни.

   Спортистите, които ще бъдат допуснати до участие в Рио, ще трябва да отговарят на строги критерии, като едно от основните изисквания е да не са били замесени в допинг-скандали досега.


Както е известно Международната лекоатлетическа федерация отстрани от участие в Игрите руските лекоатлети. От Руския олимпийски комитет обжалваха решението, но Спортният арбитражен съд не прие жалбата.



На Олимпиада в Рио де Жанейро, в турнира по лека атлетика Русия ще има само един представител – състезателката в скока на дължина Даря Клишина, която получи специално разрешение от Международната лекоатлетическа федерация да участва.
 

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах разясни чрез специално изявление решението на МОК да даде правото на всяка международна спортна федерация да определи кои руски спортисти да участват на Олимпиадата, и кои – не, съобщава "Р-Спорт".



Томас Бах заяви още, че в МОК са се ръководили от това, че преди всичко трябва да бъдат защитени правата на „чистите“ спортисти.



Той добави, че най-вероятно решението няма да удовлетвори всички, които са били „за“ и „против“ дисквалификацията на Русия. Но сред членовете на МОК е надделяло мнението, че  трябва да бъде дадено правото на „чистите“ спортисти да участват на Игрите, тъй като са го заслужили.


 За да участват спортистите трябва да:


 - Отговарят на изискванията на кодекса на Световната антидопингова агенция.

- Състезателите не трябва да са давали положителни допинг-проби на национално ниво.

- От Международните федерации  трябва да проверят всеки един спортист и неговата допинг-история, като под внимание ще бъдат взимани само надеждни тестове, взети на международно ниво, като ще бъдат отчитани спецификите на съответният вид спорт, правилата му, което ще позволи осигуряването на еднакви условия за всички спортисти.

- Международните федерации трябва да се запознаят с информацията, съдържаща се в доклада на независимата комисия на Международната антидопингова агенцията, като трябва да изискат от Агенцията пълна информация за имената на съпричастните спортисти и лица.  Никой съпричастен с нарушения, било то спортист, чиновник или цяла национална федерация, няма да бъде допусната до Олимпиада.

- Международните спортни федерации са длъжни да приемат съответните правила за санкции към цели национални федерации.






Източник: Фокус





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв