Свързани новини

10.12.2010 12:56

ЦСКА натупа еврогранд

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Волейболистите на ЦСКА постигнаха впечатляващ успех в Шампионската лига. Червените победиха с 3:2 (25:23, 16:25, 25:23, 22:25, 15:10) звездния отбор на Зенит в двубой от третия кръг в група А. Съставът на Александър Попов изигра най-добрия си двубой за сезона и заслужено спечели срещу европейския шампион от 2008 г.


Българите взеха втората си поредна победа в надпреварата. Те спряха успешния ход на Зенит, който досега беше надиграл с по 3:0 Кан и Унтерхахинг.


ЦСКА започна с най-добрите си състезатели. Срещу себе си червените имаха звезди като олимпийския шампион Лой Бол и влезлия като резерва руски национал Максим Михайлов. Домакините бяха подкрепяни от около 3000 привърженици.


Това е втората победа за ЦСКА над най-скъпия волейболен отбор в света. Преди година отборът на Попов се наложи с 3:1 също в груповата фаза. И ако тогава руснаците вече се бяха класирали и дойдоха в Самоков с част от резервите, сега не беше така.


ЦСКА започна със загуба от Унтерхахинг сезона си в Шампионската лига. След това българският шампион победи с 3:2 Кан. Червените събраха четири точки, но остават трети. В другата среща Унтерхахинг удари с 3:1 Кан. Руснаците са първи със 7 точки, следвани от носителя на Купата на Германия, който има шест. Френският Кан е последен с две. Николай Иванов и съотборниците му от ЦСКА гостуват на Зенит следващата седмица.


„Показахме на Европа и България, че може да имаме волейбол на клубно ниво. Това е плодът на нашите усилия в последните 5 години. Няма значение дали ще се класираме, а това, че играхме като равен с равен срещу един от най-големите отбори. Спечелихме благодарение на характера на играчите ми”, каза треньорът на ЦСКА Сашо Попов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и