Свързани новини

28.06.2010 16:44

Стоичков и Марадона уредили мача с Аржентина

Видян 3703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страшна ЗАВЕРА станала в съблекалнята на националния отбор малко преди осминафиналите на световното първенство в САЩ през 1994 година.
Победата с 4:0 над Гърция класира Пеневата чета в елиминационната фаза на шампионата и типично по български нашите почнали да си правят сметки, но с кръчмар. Предстоял мач с Аржентина, който определял съперника на двата отбора на осминафиналите. Преди сблъсък южноамериканците, водени от голямата си звезда Диего Армандо Марадона, са на трето място в групата, което ги устройва напълно, тъй като така се разминават с Италия на осминафиналите.
Така ден преди мача лидерите на България и Аржентина – Христо Стоичков и Марадона, си чукват среща в кафе в центъра на Далас. На явката присъства и мениджърът на Модерния ляв – Хосе-Мария Мингея.
„Ставаше въпрос за обслужване на взаимен интерес. Тогава от групата ни три отбора продължиха напред. Аржентинците обаче искаха да избегнат ранния сблъсък с Италия и не искаха да завършват на първо място в потока, а ние трябваше да бием и да се класираме за осминафиналите. По-късно се оказа, че дори и без победа можеше да продължим, тъй като Нигерия удари Гърция и въртележката се получаваше. Марадона беше близък както със Стоичков, така и с Мингея още от времето, когато аржентинецът е играл в Барселона“, спомня си Христо Данов, който е в САЩ като президент на БФС и водач на групата. Той оглавява родния футбол в навечерието на световното първенство, когато Валентин Михов подава оставка, заради скандала с 400 000 марки за премии. По онова време Данов е в ръководството на Агробизнесбанк, оперира и с други дружества във финансовия сектор.
Тогавашният бос признава, че е присъствал на срещата, но не се е намесвал в разговорите. Данов е категоричен, че пари не са давани. Нещата обаче за една бройка да отиват по дяволите. В навечерието на мача с Аржентина избухва допинг скандала с Марадона и той напуска Мондиала.
Уплашихме се, че аржентинците ще се отметнат от договорката. Но в крайна сметка всичко се подреди както трябваше, бихме с 2:0 и продължихме напред. С Аржентина имахме интерес мачът да завърши така. Нали помните как на европейското през 2004 г. Швеция и Дания направиха 2:2, за да се класират и двата отбора напред. Нито сме първите, нито сме последните“, завърши Данов.



Скандал с обувките на Ицо:


Грандиозен скандал е бил потушен още преди първия мач на България в САЩ срещу Нигерия. Минути преди нашите да стъпят на тревата, Стоичков заявява, че няма да играе с бутонките, осигурени му от БФС. Преди Мондиала, единственият спонсорски договор, който футболната централа успява да уреди е с Адидас. По онова време обаче Камата има личен контракт с Кронос. Стоичков се оправдавал пред шефовете, че адидаските не са му удобни и няма как да рита с тях. Тогава се намесва администраторът на отбора Сашо Динев, който хитро решава проблема. Той взима лепенки на Адидас и ги лепи върху Кронос–а на Модерния ляв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете