Йордания ще играе на финал за Купата на Азия.
07.02.2024 10:35

Йордания изхвърли фаворита Южна Корея и е на финал за Купата на Азия

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Йордания ще играе на финал за Купата на Азия. Отборът на селекционера Хусаин Амута спечели с 2:0 срещу един от фаворитите в турнира Южна Корея, воден от нападателя на Тотнъм - Хюн-Мин Сон. Головете на стадиона в катарската столица Доха вкараха Язан Ал-Наймат (53) и Муса Ал-Тамари (66). Йордания ще срещне на финала победителя от мача Катар - Иран.
 
Играчите на Йордания започнаха по-добре двубоя и в първите пет минути отправиха два опасни удара, които обаче бяха неточни. Постепенно “тигрите на Азия” взеха инициативата в двубоя и се настаниха трайно около наказателното поле на противника. В 19-ата минута Хюн-Мин Сон получи подаване зад гърба на отбраната в бяло и отбеляза попадение, което обаче бе отменено поради засада.
 
Малко преди изминаването на половин час игра Канг-Ин Лий влезе в наказателното поле и падна след сблъсък с бранител. Съдията веднага посочи бялата точка, но след консултация с ВАР промени решението си. Корейците нацелиха и страничната греда чрез Жае-Сун Лий, а малко след това отново не успяха да уцелят вратата.
 
Йордания откри резултата в 54-ата минута, когато Муса Ал-Тамари изведе Язан Ал-Наймат в наказателното поле и той елегантно прати топката в мрежата - 1:0. Шокът за “тигрите на Азия” стана още по-голям десетина минути по-късно, когато Муса Ал-Тамари се разходи между няколко бранители и с чудесен удар удвои - 2:0.
 
Тимът на селекционера Юрген Клинсман пропусна да върне интригата пет минути по-късно, когато Канг-Ин Лий нахлу в наказателното поле, но Мохамед Хашиш с перфектен шпагат изби в корнер. В последните минути корейците се задържаха трайно около наказателното поле на Йордания, но така и не успяваха да създадат някакви по-сериозни положения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец