Станахме свидетели на невиждан обир в една от най-големите MMA вериги в Европа

Свързани новини

12.12.2023 10:32

ММА боецът Лазар Тодев проговори след скандала в Oktagon

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Станахме свидетели на невиждан обир в една от най-големите MMA вериги в Европа – Oktagon, след като Лазар Тодев бе лишен от категорична титла в тежка категория срещу Хатеф Моеил.

Съдиите дадоха единодушно решението си в полза на "германеца", въпреки няколкото ясни факта. Статистиката отчете следното: 112:238 удара в полза на българина, 67:87 значими попадения отново в полза на Лазар, 100% защита от тейкдауни за Тодев, затворено дясно око и разбита лява подбедрица за Хатеф.

Публиката дори обърна гръб на своя боец. В началото тя изригна мощно в негова подкрепа, но след обявяването на решението настана оглушително мълчание в почти цялата зала и дори имаше освирквания срещу „Боса“.

В най-добрия случай резултатът трябваше да е 48:47 в полза на Лазар Тодев, но в никакъв случай нямаше как коланът да отиде на кръста на Хатеф Моеил. Реалността в очите на съдиите обаче е коренно различна.

Лазар запази мълчание през цялото това време, но ето, че най-накрая даде глас на емоциите си.

„Според съдиите, той е бил по-офанзивен. Това е така, но важно е да се търси боят, а не да вървиш напред и да поемаш удари. Оценяват се и щетите, а те бяха очевидни. Затова решението е скандално“, каза Тодев за „Спортната джунгла“.

Хатеф Моеил излезе от клетката със затворено дясно око и куцаща походка, заради наранения си ляв крак. Българинът в същото време сякаш не бе изиграл пълните пет рунда, ако съдим по пораженията по тялото му.

В публичното пространство Oktagon получи тежки критики от фенове и специалисти, като дори веригата бе обвинена, че субективизма държи атлетите ѝ настрана от широката аудитория.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец