Свързани новини

22.01.2010 09:29

Зимният сезон закъсня. Не предавайте ските!

Видян 1295 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зимата, както на всеки е известно е най-студеният период от годината и точно поради тази причина, не се харесва особено на топлолюбивите ни съграждани. Както всеки сезон, така и зимата обаче си има своя романтичен чар – бели полета, ширини и планини, които често приличат на приказка. Друг явен белег на този период от годината е възможността, която предлага за зимни спортове – това е и темата, поради която пиша тези редове. Изключителен фен съм на ските и практикувам дисциплината, откакто се помня. Тази година се бях отчаял от сезона и мислех, че няма да имам шанс да покарам повече от 2 дни и то не на перфектни настилки. Едва ли не бойкотирах любимия си спорт, до онзи ден. Напоследък подкрепям теорията, че именно със зимните дисциплини имаме хубав и удобен шанс да се представим добре пред Европа и света и в същото време да развиваме туризъм на местно ниво. Тази мисъл ми се въртеше в главата през последните 3 години, но наскоро започна да стихва, докато не заваля обилно точно преди два дни и аз скрито ликувах. Това беше моят шанс да се пусна активно в сезона.


В сряда сутрин реших, че излизам и ще търся нова екипировка. Разбира се, трябваше да се съобразя с възможности си, защото известен факт е, че този спорт не е от най-евтините. Ако наистина искате сносна екипировка, цените в повечето добри магазини са сходни, а и тези неща се купуват веднъж на няколко години – с други думи, си трябва известна сума пари, за да се обзаведете. В един момент се озовах на бул. „България” в новооткрития магазин на Max Sport – струваше ми се прехвален, тъй като е в нова и лъскава сграда, смятах че трупа фалшива популярност. Веднъж да стигна до там и за най-голямо мое учудване, не можех да вляза и да бъда техен клиент. Причината – представяне на новата ски екипировка на зимните ни олимпийци, които след дни заминават за Ванкувър, и които също присъстваха. На момента си помислих, че може би има защо да се трупа тази популярност, но потисках недоволството си от факта, че не мога дори да вляза. В следващият момент, едно любезно девойче излезе навън и ме покани дискретно, за да не прекъсваме програмата т.е. получих възможност да бъда техен гост.


Вътре присъстваха главните представители на олимпийския ни комитет и изявени български спортисти. Кулминацията беше, когато Стефка Костадинова подари 2 чифта чисто нови олимпийски екипи на директор от Първа инвестиционна банка, която се оказва основен спонсор на БОК. На свой ред от ПИБ съобщиха, че ще добавят подаръците като допълнителни награди към текуща тяхна промоция за новоиздадени кредитни карти – клиенти с нови карти печелят награди, а сега двама от тях щяха да имат олимпийска ски екипировка. Представете си моето желание в този момент – чудех се да изчакам ли за евентуално пазаруване или да отида в ПИБ, за да си издам кредитна карта. Бях смаян и в крайна сметка няма значение какво направих, но впечатлението ми за някои хора се промени завинаги. Все съм смятал, че по този начин се трупа евтина популярност и съм се чудил как някой се хваща на подобни промоции. Сега го видях с очите си и всъщност се оказа, че популярността първо, не е евтина и второ, не се прави с лична цел, а за каузата на спорта и на ските.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра, с усмивка,