28.08.2015 10:08

Започват "Празниците в Долината на тракийските царе"

Видян 2789 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес започва десетото юбилейно издание на "Празници в Долината на тракийските царе", които ще продължат до 30 август в Казанлък. Официалното откриване на дните, посветени на тракийските царе, ще бъде тази вечер от 20.00 часа на пл. "Севтополис" с грандиозно шоу на ансамбъл "Чинари", съобщава КРОСС.


"Траките" е спектакълът подготвен специално за зрителите на Десетите празници в Долината на тракийските царе. Освен танцьорите от "Чинари", в новия спектакъл участват и трупите "Етнотикс", "Чинари Дръмс" и "Булгара". Освен с танцовите композиции на "Чинари", зрителите на площад "Севтополис" този петък, ще имат възможност да се насладят на още една танцова магия - неповторимото огнено шоу на балет "Дивинитас".


По време на откриването на Празниците ще се състои десетото връчване на награда "Професор Александър Фол" за 2015. Досега носители на приза са д-р Георги Китов, който със своята експедиция ТЕМП направи епохални открития в Долината, ст.н.с. Мария Чичикова, проф. Людмил Гетов, проф. Николай Овчаров, проф. Иван Маразов, Диана Димитрова, доц. Георги Нехризов.


С церемонията по връчването на наградата "Професор Александър Фол" ще бъде даден старт на поредица от атрактивни културни събития, научни форуми и експозиции.


И тази година по време на празниците ще се състои международна научна конференция на учени, работещи в областта на тракологията, под наслов "Проблеми и изследвания на тракийската култура". Две нови книги ще бъдат представени в дните на Празниците в Долината на тракийските царе. В рамките на научната конференция, която ще се проведе по време на Празниците в Долината на тракийските царе, на 28 август в 15 ч. ще бъде представена книгата "Казанлъшката гробница" с автор Меглена Първин, главен уредник при ИМ "Искра".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и удовлетворение

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и