30.09.2015 10:12

Започва риалити шоуто „Ръкописът"

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

72-мата участника са на възраст между 18 и 78 години. Те са с различни професии. Сред тях има както продавачи, така и свещеник. Техните книги не са романи, а ръкописи, върху които може да се работи, уточни в ефира на БНТ един от членовете на журито Владимир Зарев, автор на 10 романа и общо 18 книги. За него форматът ще бъде духовно приключение.


Владимир Зарев, заедно с останалите членове на журито, са изчели 210 опита за романи. Такава бройка се пишат в една национална литература за 10 - 15 години, посочи Зарев.


Най-тежкото беше да изчетем толкова много опити за литература. Тези, които ни харесаха, продължиха напред, каза от своя страна Ваня Щерева, която също е част журито в „Ръкописа".


Зарев и Щерева работят в екип заедно с Георги Тенев (ментор на участниците), Милко Лазаров (режисьор на формата), Красимир Иванов (адаптация на оригиналния италиански формат), Севда Шишманова (продуцент) и Милена Цветанска (част от сценария екип).


От общо 200 участници от България и чужбина, които са изпратили романите си в „Ръкописът", са останали 120. 72-ма ще се появят на екран. За втората фаза ще останат 12. Кои обаче ще бъдат писателите в журито, което ще оценява качествата на претендентите в самото шоу, все още не е ясно.


Зрителите ще разберат как „се сготвя" една книга, каза издателят Константин Йорданов. Сигурен съм, че от този формат победителят неминуемо ще има успех, допълни той.


Борбата ще бъде не само между ръкописите, защото ако се бориха самите романи, с първия епизод трябваше да свърши. Важно е и как се представят авторите, доколко атрактивни ще бъдат. Задачите ще бъдат интересни и зрителят ще бъде изпълнен с любопитство за всеки следващ епизод. Всичко ще става пред журито и пред зрителя, каза Владимир Зарев.


Ние им влизаме в главите в реално време, добави Ваня Щерева.  Тя обясни и каква е работата на редактора.


Редакторът е като адвокат на автора. Той трябва да те накара да махнеш ненужното, това, което само на теб ти е интересно. Редакторът е един съвършен читател, каза  Ваня Щерева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец