българското кино в Скопие

Свързани новини

23.06.2023 11:32

Започна Седмицата на българското кино в Скопие

Видян 2033 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вчера (21 юни 2023 г.) в Кинотеката на РСМ в Скопие започна Седмицата на българското документално кино, която ще продължи до 27 юни, съобщиха от Български културно-информационен център Скопие.

Седмицата на българското документално кино бе открита с прожекцията на филма "Стражарите на нашата съвест". В седемте вечери, посветени на автори от новата документална вълна на българското кино, както и на класически автори, посетителите ще имат възможност да гледат десет късометражни и пълнометражни дела. Седмицата на българското документално кино пред публиката в югоизточната съседка се реализира с подкрепата на Българския културно-информационен център в Скопие, а входът е свободен.

Автори на филмите от тази селекция са Станислав Дончев, Йордан Тодоров, Борислав Колев, Андрей Паунов, Светослав Стоянов, Коста Биков, Тонислав Христов, Елдора Трайкова, Панчо Цанков и Анри Кулев.

Сценаристът Петя Александрова и кинокритикът и киноисторик Росен Спасов бяха гости на откриването и с тях публиката имаше възможност да разговаря за филмовите прожекции и кино програмата.

От днес почитателите на филмовото изкуство в Скопие ще могат да гледат документалните филми "Сънувам музика", "Есенно", "За хората и мечките", "Татко снима мръсни филми", "Стоичков", "Проблемът с комарите и други истории", "Последните черноморски пирати", "Гражданинът Кино" и "Добрият пощальон", съобщиха още от БГКИЦ-Скопие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец