29.09.2008 10:40

Запечатват обекти без септични ями

Видян 6376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не повече от 50 на сто от обектите в столични райони без канализация отговарят на изискванията и имат изгребна септична яма. Това сочат резултатите от специална проверка, направена от Столична община и „Софийска вода“.


В два района, заявили, че при тях всичко е както трябва, от 150 обекта проверяващите са избрали да ревизират пет на случаен принцип. Нито един от тях не е разполагал с т. нар. бетонова кутия, са констатирали контролните органи.


За събаряне на такива сгради и дума не може да става. Санкцията, която грози тези обекти е те да бъдат запечатани, докато не изпълнят нормативните изисквания, каза за 19` главният архитект на София Петър Диков.


В тази връзка той каза още, че тези изисквания важат и за новите строежи в столичния квартал Княжево. Припомням, че читатели изразиха неотдавна пред 19` недоумението си, как и защо е разрешено строителството на жилищен комплекс в близост до княжевските гробища, щом като кварталът няма канализация. Техните съмнения са, че отходните води на комплекса-мастодонт ще отиват във Владайската река. Хората припомниха също, че според нормативната база щом няма канализация застрояването е разрешено до кота 10. Това ще рече, че ръстът на въпросните сгради не трябва да надвишава три етажа. А тези, за които иде реч, по думите на княжевци са небостъргачи. 


От дружеството вчера съобщиха, че Софийска вода инвестира в проекти 288 000 лв. и ще подобри качеството на услугата водоснабдяване на 270 домакинства в три столични района - район "Кремиковци",по улици „Тополите” и „Алеко Константинов” в с. Владая в община Витоша и в район Красна поляна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей