Свързани новини

24.02.2009 12:01

ВСС търси заместник-главен прокурор

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Висшият съдебен съвет започва смяната на ръководители в съдебната система със заместник-главен прокурор и пет апелативни прокурори на България.Информацията е на Дарик радио.


Конкурсите ще бъдат обявени утре на заседанието на съвета. Така подмяната на шефове в съдебната система започва отгоре надолу. Първите конкурси, които ВСС ще обяви, са за местата на заместник-главния прокурор Христо Манчев, чийто мандат изтича първи от ръководството на прокуратурата, и апелативните прокурори на Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново, както и на шефа на Военнооперативна прокуратура ген. Крум Манов. Идеята е после новоизбраните ръководители да могат да предложат свои кандидатури за шефове на окръжни и районни прокуратури, както и на заместник-ръководители, и да носят отговорност за успешността им. Преди окончателното гласуване и назначаването на новите шефове обаче ВСС ще пита всички органи в държавата, включително ДАНС, дали има данни за корупционни прояви или други нарушения на кандидатите или пък пари с неясен произход. Кандидатури ще могат да се внасят след утрешното заседание на съвета.
По закон това могат да направят самите кандидати, главният прокурор или 5-ма члена на ВСС. Повечето от сегашните ръководители нямат право на нов мандат на същия пост, но ВСС реши, че те могат да с е кандидатират за други ръководни постове в системата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог