03.01.2010 17:09

Виена като София на бъдещето

Видян 1811 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Виена е един от символите на Коледно-новогодишните празници. София й прилича малко – по сходните размери и брой на населението, но предимно по бракуваната преди петилетка австрийска украса, която виси над булевард Витоша целогодишно.


Виена е градът на класицизма, но въпреки това всяка година празниците са малко по-различни от предната. По тази причина стотици хиляди туристи от Германия, Италия, Русия и още десетки държави са нетърпеливи да посрещат празниците в столицата на Австрия. Тази година общината, с помощта на спонсори, бе издигнала 11 сцени на открито с различен вид музика. Около някои от тях имаше барове, направени с докарани от Алпите огромни кубове сняг, на които разливаха греяно вино и шампанско, както и хапване на цени като тези в София.


Дори и малките улички в центъра имаха собствена оригинална украса, която не се повтаряше със съседните. Най-впечатляваща беше Грабен, която бе превърната в най-голямата “бална зала” и хиляди хора танцуваха валс. 3 милиона бомбички огласиха новогодишното пълнолуние над дунавския град.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.