Свързани новини

01.10.2019 15:10

Вид акари живеят на лицето и се размножават в порите

Видян 5561 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      В момента мънички акари живеят, пълзят и правят секс на лицето ви. Тялото е съвкупност от микроби, гъби, вируси ... и дори други животни. Всъщност вие дори не сте единственото животно, използващо лицето ви. В момента близо до носа ви има поне два вида микроскопични акари, които живеят в порите ви. Можете да очаквате учените да знаят много за тези животни, но не е така, пише Educate Inspire Change.


Ето какво знаем: акарите Demodex са микроскопични паякообразни (роднини на паяци и кърлежи), които живеят в и върху кожата на бозайници - включително и хора. Те се наблюдават във всеки вид бозайници, където са потърсени, с изключение на птицечовка.


Тези малки осемкраки паякообразни са тясно свързани с паяците и изживяват цялото си съществуване върху кожата ни.


Вероятно има много от тях. В проучване на пациенти с розацея, състояние на зачервяване на кожата, което е свързано с акарите, изследователите са открили стотици в само малък квадрат с ширина 5 милиметра. Тези числа намаляват, когато пациентите са лекувани.


Всеки от тях живее около 14 дни, пет от които като възрастни. Мъжките изпълзяват от порите ви посред нощ, намират женски, завити в други пори, чифтосат се с тях и след това пропълязват обратно. Женските снасят яйцата си в порите.


Те се хващат за лицето с ноктите на осемте си крака и изяждат бактериите по кожата ви, мъртвите кожни клетки, маслата, които отделяте или евентуално и трите.


Те просто се пълнят с изпражнения, докато умрат. След това трупът изсъхва и мъртвата акара се разпада на лицето ви, докато други микроорганизми, живеещи там, се хранят с нея.


Проучването от 2014 г. също така предполага, че акарите се пренасят от майка на дете по време на кърмене, тъй като те често се намират и върху тъканите на зърното.


Това обаче вероятно не е единственият начин да бъдат прехвърлени.


Ако унищожите колониите на Demodex, те ще се възстановят след около шест седмици, така че изглежда могат да се придобият по много различни начини - от контакт с други хора и от неща като кърпи и калъфки за възглавници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби