Роман за отдел Издирване

Свързани новини

05.03.2024 10:43

Вергов води премиерата на Роман за отдел Издирване

Видян 3464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 1 март излезе от печат „Минало несвършено“ - криминален психологически роман по култовия сериал на NOVA „Отдел „Издирване“. Майсторски замислена, динамична и завладяваща история, която разширява света на героите от екрана и позволява на читателя да надникне в най-съкровените им мисли! Премиерата на книгата ще се състои на 21 март от 19:00 ч. на сцена ДЕРИДА (Derida Dance Center). „Ченгетата, които винаги сляпо следват буквата на закона, рядко са онези, които после пишат историята.“ Така започва „Минало несвършено.


Роман за отдел „Издирване“ (Колибри), дело на двама утвърдени писатели и сценаристи с впечатляващ творчески път. Читателят узнава, че в есенна София е извършено мистериозно убийство. То, изглежда, е дело на психопат, а почеркът е бегло познат. Инспектор Камен Петков и колегите му от отдел „Издирване“ към МВР веднага се залавят с разплитането на случая, но вместо да стигнат до истината, отварят вратата към лабиринт, в който миналото е по-живо от настоящето, а приятелите са по-опасни от враговете. А в най-дълбоките сенки на лабиринта някой без лице дърпа конците на полицаи и престъпници, на виновни и невинни, на живи и мъртви...


Александър Чобанов е писател и сценарист. Автор е на сборниците с разкази „Колекция 18“ (Голямата награда „Южна пролет“, 2008 г.) и „Летен следобед“ и на романите „Хлапета“, „Неотминало“, „Дъждът оставя следи“. Сценарист е на някои от най-разпознаваемите български сериали: „Под прикритие“, „Дяволското гърло“, „Отдел „Издирване“, „Съни Бийч“ и др. Член е на Британската асоциация на криминалните писатели (CWA) и на Американската асоциация на авторите на трилъри (ITWA). Владимир Полеганов (р. 1979 г.) завършва клинична психология и творческо писане в СУ „Св. Климент Охридски”. Разказът му „Кладенецът“ печели втора награда на Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“. През 2015 г. „Птиците” е включен в антологията “Best European Fiction” на издателство Dalkey Archive Press. Негови творби са публикувани в списанията „Следва“, „Море“, “Страница” и “Granta България”, както и в „Литературен вестник“ и Drunken Boat. Автор е на сборника с разкази „Деконструкцията на Томас С.“ и на романа „Другият сън“, удостоен с Голямата награда на книжарници „Хеликон" за българска проза. Премиерата на книгата ще се състои на 21 март 2024 г. от 19:00 ч. на сцена ДЕРИДА в присъствието на авторите Александър Чобанов и Владимир Полеганов и със специалното участие на актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак