Свързани новини

23.11.2012 11:54

„Важни решения“ - книгата на Джордж У. Буш за президентството и личния живот

Видян 2193 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През ноември издателство „Ентусиаст“ публикува мемоарите на 43-ия президент на САЩ Джордж Уокър Буш – „Важни решения“. Книгата е написана съвместно с Кристъфър Мичел – бивш заместник-директор „Връзки с обществеността“ в Белия дом. Тя излиза в САЩ на 9 ноември 2010 г. с първоначален тираж 1,5 милиона екземпляра. До май 2011 г. американското издателство продава над 3 милиона бройки и надминава по продажби дори мемоарите на Бил Клинтън. „Важни решения“ достига първото място в класацията на в. „Ню Йорк Таймс“.


В книгата Джордж Уокър Буш разбива традициите на политическата автобиография.  Авторът кани читателите в губернаторския си офис в Тексас в нощта на оспорваните избори през 2000 г., качва ги на борда на „Еър Форс 1“ в часовете след най-опустошителното нападение над Америка след Пърл Харбър, допуска ги в ситуационната стая в миговете преди началото на войната в Ирак и им показва Овалния кабинет, където е вземал спорните си исторически решения относно финансовата криза, урагана Катрина, Афганистан, Иран, споделя и за други проблеми, оформили първото десетилетие на ХХІ век.


За първи път можем да разберем гледната точка на Джордж У. Буш за писмата, които си разменя с баща си в навечерието на войната в Ирак, антитерористичните програми на администрацията му и обвиненията за държавната реакция по време на урагана Катрина. Президентът ни запознава както със законодателните си постижения: намаляването на данъците и реформата в образованието, така и с неуспехите, свързани със социалната сигурност и имиграционната реформа, отношенията му с другите световни лидери и най-голямото му разочарование – неуспехът с изправянето пред съда на Осама бин Ладен. Като много вярващ човек, той не може да подмине и темата за подкрепата на семейството като институция. Със съпругата си Лора Буш насърчават разработването на инвитро и други програми от социалнозначим характер.


Джордж Уокър Буш допуска читателите и до много лични подробности, като спонтанния аборт на майка му Барбара Буш, решението си да се откаже от алкохола, откриването на вярата и отношенията в семейството му. Израстнал покрай изключително успешния си баща, той преживява драмата да живее дълго време в неговата сянка. Джордж Буш младши успява да преодолее трудните моменти от младежките си години и блгодарение на силната си воля и вяра побеждава в битката с пороците. Основната подкрепа и опора Буш получава от своята съпруга Лора.


Джордж Буш младши е начело на САЩ два мандата и безспорно е една от забележителните фигури в съвременната световна история.


„На страниците, които следват, съм се старал да опиша и правилните, и погрешните си решения, а също и какво бих направил по друг начин, ако ми се отдаде възможност. Разбира се, за президента няма връщане назад. Той трябва да прави това, което смята за правилно, и да си носи последствията. Аз се опитвах да постъпвам така всеки ден през осемте си години служба в Белия дом. Да служа като президент бе чест, каквато няма втора в живота. Благодарен съм за предоставената ми възможност да споделя с вас преживяното.“ - Джордж Уокър Буш



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,