19.12.2008 13:01

в. Дейли Експрес: Коледа в най-скъпия хотел в света

Видян 2402 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Сенди Лейн” е приказка ва възрастни милиардери. От този месец луксозният хотел на 30 минути от столицата на Барбадос Бриджпорт предлага нова услуга, макар че всичките 112 стаи бяха запазени още преди Великден. И все пак който иска може да замени традиционния трансфер с “Бентли” от международното летище “Грантли Адамс” до хотела с .....полет с хеликоптер. Цената е само 590 долара за 8 минутния полет, но едва ли някой ще го прави на въпрос, след като от месеци е запазил стая за най-малко 41 280 долара на нощ. Но е важно да се уточни, че това е цена само за едно лице, а хеликоптерът побира до четири пасажери. но и това едва ли е толкова важно, като имате предвид, че цената, спомената по-горе е само за двойна стая. А хотелът предлага дори луксозни апартаменти с градина и два мезонета. Не питайте за цената! Все пак това са Коледни цени, иначе нормално най-евтината стая тук струва по 3000 долара на нощ.


Затова пък срещу тази сума след това може да разказвате че сте били на място, което е любим усамотение за звезди като Чърчил, фамилиите Кенеди и Онасис, Мик Джагър, принцеса Маргарет, Мария Калас, Ага хан, Франк Синатра и Джоан Колинс.


Хотелът се управлява от британците сър Роналд и неговата съпруга Мариета и е построен на 50 метра от брега на остров Барбадос още по време на Втората световна война – за да осигурява място за почивка на британския премиер Чърчил и на американския политик Адлай Стивънсън. След войната обаче това райско кътче е преоткрито от барон и баронеса Ги де Ротшилд , а през седемдесетте от холивудски величия като Ракел Уелч и Майкъл Кейн.


“Сенди Лейн” остава най-ексклузивният хотел в света на един остров, който препълнен с петзвездни бижута. Тук последно се ожени кралят на голфа Тайгър Уудс, а почивките по Коледа са любимо приключение за милиардери и звезди.


Пи Ар офисът на хотела в Лондон категорично отказва да даде дори и намек кой ще прекара коледните празници в рая. Но вече някой са се похвалили пред близки и познати и сред тях личат имената на семейство Ейен и Колийн Руни, Мел Си, Аманда Холдън, Сила Блек и Гари Линекер.


тази година като че ли ще се размине със семейство Давид и Виктория Бекъм. “Известните хора са готови да платят за ексклузивно обслужване” - споделя сър Роналд. Нашите сервитьори и обслужващ персонал познават навиците на всеки един гост поотделно и знаят точно какво обичат да пият или да консумират, или точно която стая предпочитат. Това е част от цената, която плащат.


Те плащат солено, при това не само за стая. да вземем например най-обикновена двучасова маска за лице с екстракт от кайсиеви ядки струва 250 долара. След това може да отморите със зелена салата и кисело мляко в кафето за смешните 32 долара. Ако искате да се разхладите с класически коктейл, цената им тръгва от 18 долара.


Освен това има доста любопитни тарифи за използване на трите голф-игрища с общо 45 дупки. но друго е по-интересно. Кризата стигна и до “Сенди Лайн” и сър Роналд и Мариета са принудени да продават екстра-пакети с намаление по 5000 долара на човек за седем нощувки. Макар че офертата е ограничена само до 50 пакета, интересът не е особено голям. Все още за “Сенди Лейн” си позволяват да мислят хората, които не си знаят парите. Както се случи в края на ноември, когато на острова се изсипа цял десант от антуража на руски олигарх. Той, семейството и приятелите му заеха шестте апартамента, единият от мезонетите, и вилата с пет спални, след което в продължение на една седмица гуляйте не спираха: хайвер, шампанско “Кристал” и сметка от 978 000 долара.


И все пак, къде е атракцията на “Сенди Лейн”? Райски кътчета, слава богу, има десетки на доста места по света. Курортът спа-център “Сенди Лейн” е построен върху имение на някогашна захарна плантация. Уникалното е това, че хотелският комплекс е пълен с фонтани и махагонови дървета и излиза на един от най-великолепните плажове в Карибите. Изненадващо е и това, че всъщност плажът не е ексклузивен и той е публична собственост. Така че ако искате, може да се смесите с богаташите и величията и никой няма да ви преследва, да ви забранява или да ви ограничава в достъпа. В интерес на истината местните жители са изключително тактични и внимателни и изобщо не си позволяват да дразнят гостите с молба за автограф или да им купят сувенири или дреболийки, а още по-малко с папарашки номера.


Оригиналният хотел бе разрушен през 1997 г. и бе построен отново от новите му ирландски собственици – Дже Пи Макманус и Дермът Дезмънд. Реновацията и всичко останало им струваха около 500 млн. долара. Централната постройка е изградено от местния коралов камък, а всяка стая или апартамент са оборудвани с последните чудеса на техниката. Всъщност техническите чудеса играят много важна роля за имиджа на “Сенди Лейн”. Всяка стая е снабдена с цели редици от копчета, с които може да се контролира всичко – от силата на светлината, до положението на завесите и температурата на помещенията. Всяка стая разполага с уникална самостоятелна система за контрол, която включва компютри, музикални колекции и DVD библиотека, Интернет връзка и кът за Телевизия и домашно кино. Екраните са между 52 и 75 инча в зависимост от стаята. Разбира се мултимедията работи освен това както в банята, така и на терасите. За честите гости има допълнителни екстри, които се пазят в тайна – защото това все пак е част от индивидуалността на всеки гост. А информацията за това също струва пари. Най-вероятно. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец