Свързани новини

10.02.2009 14:26

В България има случаи на тормоз на деца по Интернет

Видян 2506 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България има случаи на тормоз на деца в Интернет, заяви за БГНЕС председателят на Общество за безопасен Интернет Георги Апостолов, предаде БГНЕС. Основна опасност за децата е да се превърнат в жертви на детска порнография, или да издадат лична информация и такава, която би могла да бъде използвана с користни цели.


Например източване на кредитни карти или разпространение на компютърни вируси. Годишно на страницата и на горещата линия на Българското общество за безопасен Интернет се получават 500-600 сигнала, допълни Апостолов и призова родителите да разговарят с децата си на тема Интернет, дори и да са по-малко посветени в мрежата. Защото това създава канал за общуване и повишава доверието и вероятността дете да признае, ако има проблем или е тормозено по Интернет. Препоръката към децата е да не издават лични данни и да избягват сайтовете за запознанства. В рамките на днешното събитие родители и деца от столични училища се обединиха около мерки за безопасен Интернет, които потвърждават заключенията на експертите. Във форума участваха членове на Майкрософт, на детския форум "Аз, детето", радио и телевизионни водещи. Децата също бяха категорични, че прекалено близкият контакт в сайтовете за запознанства трябва да бъде избягван. Момичетата признаха, че са били притеснявани по Скайп и други чат-програми.
Георги Апостолов разкри пред БГНЕС конкретни случаи за тормоз на 12 и на 14-годишно момиче по Интернет. Профилът на едното дете за сайта за запознанства е бил пробит и тя е станала жертва на тормоз, телефонни заплахи, като накрая телефонът й е бил публикуван от зложелателя като обява за евтин секс. Другото момиче е било засипано със сексуални намеци от представил се за живеещ в Германия мъж. И двата случая са били предадени на компетентните органи, заяви Апостолов и призова родителите да посещават сайта за безопасен Интернет www.web112.net .



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв