Свързани новини

23.02.2010 17:29

Увеличават тройно парите за Старинния Пловдив

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три пъти ще бъдат увеличени парите за Старинния Пловдив, заложени в проектобюджета на общината за тази година, съобщи dir.bg. Това стана по настояване на кмета Славчо Атанасов и след съвещание с финансистите на администрацията и ресорния зам.-кмет Петя Гогова.


„Средствата за резервата се планира да достигнат над 900 000 лева, след като първоначалното предложение бе за 300 000. Този път обаче парите няма как да не бъдат усвоени, за разлика от миналата година“, коментира Славчо Атанасов цитиран от Plovdiv24.bg.


Той е категоричен, че за друго може и да няма пари, но за Стария град ще се намерят, защото той е емблематичен за Пловдив. Общината се е лишила от други разходи и е намерила необходимите резерви. Това обаче не е за сметка на социални дейности и не са засегнати ключовите проблеми на града.


Освен 200 000 лева за подмяна на канализацията в резервата, 100 000 се предвижда да бъдат отделени за постоянна охрана, 50 000 - за нов втори туристически център, други 50 000 - за художествено и фасадно осветление. С 20 000 лева ще бъдат монтирани нови пейки. С 50 000 лв. ще бъде възстановена къща Стамболян, а с други 50 000 лева ще бъдат ремонтирани 9 сгради, които са най-разрушени. За тях са минати всички процедури, чакаха се парите за ремонтите, подчерта Петя Гогова. 400 000 лева ще бъдат оползотворени целево за реализиране на готовия проект за Небет тепе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да