Короната или любовта.

Свързани новини

20.12.2022 15:22

Уолис и Едуард - любов, по-силна от корона

Видян 927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият исторически роман от поредицата на Емас "Вечните двойки" - "Уолис и Едуард. Любов, по-силна от корона" излиза на книжния пазар. През февруари от издателството стартираха поредицата с роман за ексцентричните взаимоотношения на Салвадор Дали и Гала и сега се обръщат към още една меко казано необичайна връзка - между Уолис Симпсън, разведена и далеч от аристократично потекло, и Едуард VIII, престолонаследника на Британската империя. "Нямаш представа колко е трудно да изживееш най-голямата любовна история на века", пише в писмо до свой приятел Уолис.


Вероятно и ние нямаме представа, но с помощта на кеймбриджката възпитаничка Уенди Холдън можем поне да се потопим в историята ѝ.  – Обявявам принц Едуард за наш законен и правдив владетел Едуард Осми... – извисява глас над гърмежите главният хералд на кралството.  Денят е 20 януари 1936 година, мястото – дворецът „Сейнт Джеймс“ в Лондон. Отвън Великобритания празнува с нови надежди коронясването на своя нов крал, а в залата една слабичка жена седи притихнала в очакване на неизвестното си бъдеще.  Само десет месеца и двайсет дена по-късно същият този крал ще произнесе съдбовните думи:  „– ... невъзможно е да се справя с отговорностите си на крал без подкрепата на любимата жена.“  И ще се откаже от короната в полза на следващия в реда на наследството.


  Короната или любовта. Едуард Осми не приема отказа на кралството да сключи брак с американката Уолис и прави своя дълбоко осъзнат избор в полза на любовта.  С какво тази неособено млада и съвсем не красива жена, с два развода зад гърба си и без аристократичен произход, е спечелила сърцето на владетеля на най-голямата съвременна империя? В името на какво този млад и красив мъж се е отказал от слава, власт и почести? До ден-днешен този въпрос е загадка за негови сънародници, за историци и политици. За всички, които не разбират думата любов.  „Уолис и Едуард. Любов, по-силна от корона“ е проникновеният, завладяващ опит на английската авторка Уенди Холдън да изследва миналото и да разкрие душата на най-скандалния крал на своята родина.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв