Свързани новини

08.12.2015 13:01

УЛ. ДЖОН ЛЕНЪН ЗАПОЧВА ОТ УЛ. 8-И ДЕКЕМВРИ

Видян 2608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Там, където свършва 8-и декември, започва Джон Ленън. Така е в София , където улица 8-и декември има своя край с началото на ул. Джон Ленън. Така е и в живота, защото убитият от сталкер на 8 декември преди 35 години Джон Ленън на тази дата престава да бъде човек и музикант, а се превръща в световна легенда. Получи се поезия в проза, но е самата истина! В този смисъл, чудим се защо ли при нотариата, а не на софийската улица Джон Ленън хипарите и феновете на лидера на най-великата група в историята Бийтълс по традиция честват годишнините от смъртта му.


Отделен въпрос е също по каква ли причина те се събират не за рождението, а за кончината му...Но, както виждате, нещата все се въртят около 8-и декември. Също като с ул. Джон Ленън. Както подобава на името, тя тръгва от чалгата на Капълъ чарши, в която е превърната зоната на кръстовището в самото сърце на Студентския град и потъва в зеленината на своеобразния ръкав покрай зала Христо Ботев, какъвто пътната артерия представлява. Тя е една от малкото, запазили бая дървета в целия някогашен кампус на София. Той е все по-малко Студентски и все повече град, или по-добре е да се каже „ж.к”. Общежитията отстъпват място на жилищни блокчета за не-студенти, има си и цяла нова детска градина  Слънчице за техните хлапета. И сякаш е символично, че точно тази улица води към друга пътна артерия със знаково име – 21-и век. Сякаш, за да каже – хей така стоят нещата!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец