Софийския фестивал на науката

Свързани новини

11.05.2023 17:26

Учени, иноватори и изследователи от 11 държави на Софийския фестивал на науката

Видян 2396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 120 учени, иноватори, изследователи и творци от 11 държави се включват в 13-ото издание на Софийския фестивал на науката, който бе открит в София Тех парк и ще продължи до 14 май.  


Работилници по физика и химия, астрономия, работилници за роботи и безопасно наблюдение на слънцето, прожекции на филми, 40 щанда с демонстрации и експерименти, изложби, научна книжарница и дейности на открито.  


До 14 май пред гражданите и гостите на София ще се изправят утвърдени и млади учени, иноватори, изследователи, комуникатори на науката и творци от 11 държави.


Фестивалът е както за деца, така и за родители. Организиран е от Фондация Красива наука, с основен партньор Министерството на образованието и науката и с подкрепата на Столичната община.
Как звучи гласът на 3000-годишна мумия? Има ли бъдеще човечеството според писателите фантасти? Какви са големите очаквания в астрономията и в разработването на нови антибиотици? Ще има ли хапче против остаряване? Какво общо имат технологиите с истината, изкуството, етиката и политиката? Тези и други въпроси задава 13-ото поред издание на Софийския фестивал на науката на изследователи и творци от Австрия, България, Кения, Китай, Обединеното кралство, Полша, Португалия, САЩ, Украйна, Франция, Чехия. Фестивалът е част от Календара на културните събития на столицата.


Любов Костова, основател на фестивала: "Има страшно много работилници по физика, химия, безопасно наблюдение на слънцето, астрономия, роботика, Родителите междувременно могат да се посветят на някои теми, като дигиталния хуманизъм, или как технологиите могат да помагат да борим неистините в нашия живот".
Интересът на немалка част от посетителите бе привлечен от два модула от изложбата Взаимодействай на детския научен център Музейко, посветена на рециклирането, опазването на природата и оптималното използване на ресурсите.
На фестивала на науката в София е представено и СТЕМ обучението по природни науки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за