Свързани новини

22.03.2010 09:47

Туризмът ни с ниско качество и надути цени

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Качеството на предлаганите туристически услуги в България в много случаи е приемливо само за евтин масов туризъм. Цените нерядко са прекалено високи, смятат експерти от Австрийската търговска камара. Според чужденците инфраструктурата в Бургаско и страната все още не отговаря на съвременните стандарти, а един от основните проблеми е свързан с липсата на ясна концепция за туризма. В момента качеството на услугите в много случаи отговаря на стандартите за евтин масов туризъм. Георг Краухенберг от Австрийската търговска камара казва, че „проблемът е в съотношението между цените и услугите. Това важи повече за Хърватска и по-малко за България, но и там туристическите услуги станаха доста скъпи, без да са достигнали стандартите за качество, които са нужни за успех срещу конкуренти като Гърция и дори Турция“.


България се е концентрирала главно върху черноморския летен туризъм и все още не използва достатъчно възможностите си да развива културния туризъм, спа и дори зимния си туризъм, смята Краухенберг, но предупреждава, че „трябва да се внимава да не се изпадне в ситуация, в която България да се представя само като евтина туристическа дестинация“.


Добри са възможностите за семеен туризъм - също във връзка с културния такъв. В това отношение може да се направи още много, включително за извозването на отпадъците, за водните пречиствателни станции, на някои места дори разкрасяване на градските центрове и гарантиране на сигурността на хората, казва още Краухенберг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак