Японски учени доказаха, че системното консумиране на ябълки драстично намалява количеството мазнини в организма. Публикуваните резултати от направените клинични изследвания свидетелстват, че изяждането на три ябълки преди основното хранене понижава съдържанието на мазнините в кръвта с най-малко 20%. По време на наблюденията, извършени от японските учени, на група хора преди храна е бил даван 600 мг ябълков полифенол - вещество, влизащо в състава на плодовете вещество, спомагащо разграждането на мазнините, съобщават от geneticsafety.org. Такова количество полифенол се съдържа в средно три ябълки. Направеният след храненето анализ на кръвта е показвал, че нивото на мазнините в кръвта на доброволците е било средно с около 20% по-ниско в сравнение с тези, на които преди обяд не са били давани никакви добавки. Според японските учени въздействието на ябълковия полифенол е несъмнено, но реалният му ефект върху намаляване риска от наднормено тегло все пак зависи и от количеството храна и хранителния режим.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!