Свързани новини

22.06.2009 18:45

Три бургаски фирми в надпревара за отворения МОЛ

Видян 1991 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В конкурса за изпълнител на открития МОЛ „The Strand“ в Бургас участват 17 строителни фирми, три от тях местни. През изминалата седмица е изготвено и строителното разрешение, съобщи главният архитект на общината Веселина Илиева. Инвеститорът Димитър Калоянов от компанията „Зет Би Ес“ ЕООД увери, че ще бъде обърнато внимание най-вече на опита на фирмите в изпълнението на подобни проекти, на оборотите им и банковите гаранции. Изграждането на „The Strand“ започва в края на юли, след като бъдат разгледани обстойно предложенията на фирмите-кандидати. Капиталовложенията в бъдещия проект, който се очаква да бъде готов до 2010 г., са около 30 млн. евро. Молът ще разполага с 30 хил. кв.м търговски площи, над 8 хил. кв.м пешеходни зони и между 18-19 хил. кв.м паркинг. Проектът ще бъде реализиран върху 60 дка в близост до магистралата за София.


 Концепцията е създадена от едно от най- големите архитектурни бюра във Великобритания - GMW, чиито предишни разработки са печелили много награди, включително "Европейски шопинг център на годината". Отворените МОЛ-ове имат по-ниски разходи за построяване и поддръжка от традиционните затворени търговски обекти, поради което били финансово изгодни, коментират експерти. Това от своя страна предполагало по-ниски наеми и давало възможност на търговците да предлагат конкурентни цени. Западният опит показва, че такива центрове често променят радикално търговската карта на региона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог