Свързани новини

24.12.2020 12:12

Телесното здраве добива смисъл само чрез Духа: Пeтър Димков

Видян 2683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Много важно е да научим децата си, себе си, близките си да откриват, откликват и обичат красотата. Тогава можеш и истински да й се радваш. Ставаш силен. Но силата трябва да води само към добро”.

„Не падай духом! В Живота нищо не струва повече от живота, за да загубваш вяра в него”.
 
„Живей и не пречи на другите да живеят. Това е половината от истината за достоен живот. А другата е: помагай и на другите да живеят”.
 
Това са само част от посланията на изумителния българин, лечител и духовник Петър Димков, предаде portal12.bg. На 19 декември се навършват 134 години от рождението му – познанието и обичта са най-висшите ценности в живота му. Той е човекът, спасил родния дом на Левски от събаряне, парка „Аязмото" в Стара Загора от суша. В Бургас помага на тракийските бежанци. По негова инициатива в Свищов се прокарва водопровод, а във Варна се строят десетки паметници... Откъдето мине, оставя искряща диря.

Петър Димков винаги съветва: „Обичайте, обичайте и пак обичайте! Обичай родината си, както обичаш родната си майчица, защото тя те е създала, отгледала и възпитала. И природата обичай, защото тя също ти дава всичко, от което имаш нужда – здраве, бодрост, сила, храна, лековити билки, кристален въздух, чиста вода”. Това са нещата, пред които искрено и всеотдайно се прекланяше и благославяше.

По думите на Лечителя, новият човек е онзи, който има здраво тяло, бодър дух, отзивчив, приветлив, светъл ум, добро сърце, силна воля, възвишена душа и мощен дух. Трябва да благоухае и навсякъде да разнася аромат, умът му трябва надалеч да свети и да има такава воля, че дето мине, всичко да изпарява. Който няма тия качества, той не може да се нарече нов човек. Ако който ги притежава, с право може да се нарече творец на съдбата си.
 
„Безделието е породило най-много престъпления и нещастия. Сър Валтер Скот пише на сина си в училище: „Длъжен съм да ти внуша най-сериозно, че трудът е условие, предписано нам от Бога в каквото и положение да сме в живота; нищо няма на света, което без труд да има цена, нищо не може да се



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак