26.11.2015 10:41

Световноизвестният виртуоз Коджи Оикава с грандиозен концерт в София

Видян 2608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Световноизвестният пианист Коджи Оикава ще направи първото си завръщане на софийска сцена с уникален концерт на 29 ноември в зала „България" от 19:00 ч. Японският музикант ще свири пред българската публика заедно с Оркестъра на Софийската филхармония. Концертът е заключителното събитие на 26-ите дни на японската култура и се организира от Софийската филхармония и Посолството на Япония. Билети за него могат да бъдат закупени от касите на Филхармонията.


Програмата на съвместния концерт на Коджи Оикава и Софийска филхармония включва Моцарт - Симфония №40 в сол минор KV 550, Сергей Рахманинов - Концерт за пиано и оркестър № оп.18 в до минор, а диригент ще бъде Максим Ешкенази.


   Коджи Оикава ще представи пред публиката характерното за него съчетание на динамика и вътрешна проникновеност, поглед навътре и външна директност. Музикалните критици възхваляват изпълнителската техника и изключителната музикантска чувствителност на пианиста.


    Коджи Оикава е високо ценен и много популярен изпълнител, един от най-изтъкнатите пианисти на Япония, чието музикално израстване е тясно свързано с България. През 1986 г. започва обучение в Българската държавна консерватория (понастоящем Национална музикална академия „Панчо Владигеров"), където учи пиано в продължение на четири години. Участва в майсторския клас на Алексис Вайсенберг през 1987 г. и получава специалната награда, основана от самия Вайсенберг - пиано за лично ползване. Негови преподаватели са Константин и Джулия Ганеви.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева