Свързани новини

28.10.2013 10:55

Световноизвестни уиски посланици ще се включат в Whiskey Fest Sofia 2013

Видян 1074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пушек и дим от о-в Айла”, „Американското уиски в коктейли”, „От зърното до чашата”  – това са само част от майсторските класове за ценители, които ще се проведат в рамките на Whiskey Fest Sofia 2013. Те ще бъдат водени лично от световноизвестни имена от уиски индустрията като Дан Прайсман, Дейвид Маккейб, Джон Кешман, Иън Макуилям, Иън Милър, Луси Уайтхол, Ник Сопър, Патси Кристи, Ръсел Мъри, Скот Милн и Тимъти Джъдж.


Тази година Whiskey Fest Sofia 2013 отново ще събере ентусиасти, експерти и ценители на напитката, чието наименование идва от келтското „uisge beatha”и означава „жива вода” или „вода на живота”. В рамките на три дни – от 1 до 3 ноември – в хотел „Шератон” посетителите на Whiskey Fest Sofia 2013 ще имат невероятната възможност да се запознаят с някои от най-изтънчените, екзотични и не дотам познати на българския пазар разновидности на огнената напитка.


Билети за фестивала могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, както и на място в хотел „Шератон”. Запомнящите се уиски дни са 1 ноември (от 17:00 до 23:00 часа), 2 ноември (от 14:00 до 23:00 часа) и 3 ноември (от 14:00 до 22:00 часа).


12-годишен ръчно произведен бърбън е само част от всички приятни изненади, които очакват посетителите на Whiskey Fest Sofia 2013. Напитката от най-висок клас ще бъде представена за първи път в България.


Сред интересните вкусове на Whiskey Fest Sofia 2013 е например удивително опушено ирландско уиски, което съчетава мекия вкус на традиционно ирландско уиски с отличителния многопластов торфен вкус на уискитата от остров Айла. Невероятно, но факт – напитката е получена по една от древните ирландски техники за дестилиране на уиски чрез изсушаване на малцов ечемик с торфeни огньове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева