Свързани новини

23.05.2013 16:41

Студенти обвиняват асистент от ЮЗУ в сексуални намеци

Видян 3704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12 първокурсници по политология в ЮЗУ са депозирали подписка срещу гл. ас. д-р Янко Бицин, тя е внесена до ректора проф. Иван Мирчев и до декана на Философския факултет доц. Георги Апостолов. В подписката студентите декларират, че преподавателят си позволявал физически контакт и сексуални намеци. Освен това ги принуждавал да купуват от него литература, която няма общо с темата на семинарните им занятия и ги обиждал с квалификации от рода „от вас нищо не става“ и „трудът ви струва жълти стотинки“, съобщава Struma.bg. В жалбата си студентите отбелязват, че гл.ас.д-р Бицин си позволявал да отправя заплахи към целия курс относно получаването на заверка на семестъра. Като разбрал, че са се оплакали, започнал да ги заплашва със съд и им дал контролно като наказателна мярка, а не да провери знанията им.


Разбрали за сигналите, другата половина от първокурсниците по политология и колеги от ІІІ и ІV курс по философия уведомили декана доц. Апостолов, че започват набиране на контра подписка в защита на д-р Бицин.


Разговарял съм със студентите, изискал съм обяснения на д-р Бицин и разпоредих казуса да се разгледа на заседание на катедрата по „Политически науки“, заяви деканът доц. Апостолов. Я. Бицин е декларирал, че цитираното в сигнала на първокурсниците е клевета и ще се обърне към съда да защити името си. Деканът е сезирал за жалбата на студентите председателя на университетската Комисия по етика доц. Мария Серафимова, която да направи свое разследване в частта от оплакванията, касаещи моралния аспект.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец