Свързани новини

11.06.2010 12:22

Страстта към хазарта се предава по наследство

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако единият от родителите е пристрастен към хазарта, е много вероятно детето също да се пристрасти, показва австралийско изследване.


Учените изследвали двойки близнаци и открили, че гените играят централна роля за способността на човека да спре да залага. Експерти от университета в Мисури съобщиха, че за първи път е установено, че генетичната връзка оказва влияние и при жените. "Предишни изследвания върху мъже показаха, че пристрастяването към хазарта може да се предава по наследство. Това проучване разширява това откритие и върху жените", посочи авторката на проучването Уенди Слутске. При изследването на еднояйчни и двуяйчни близнаци проф. Слутске и колегите й от Куинсландския институт за медицински изследвания в Брисбейн проучили различното влияние на генетичните и екологичните фактори за пристрастяването. Учените изследвали 2700 жени и 2000 мъже и установили, че мъжете е два пъти по-вероятно от жените да развият пристрастяване към хазарта. "Ако единият от близнаците има проблеми с комара, другият е по-вероятно също да се пристрасти, като тази зависимост е по-силна при еднояйчните, отколкото при двуяйчните близнаци", съобщават авторите на изследването, публикувано във в. "Archives of General Psychiatry".Учените обаче не смятат, че съществува специален "ген на хазарта", тъй като комарджийството, както и алкохолизмът е комплексно разстройство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.