National Geographic WILD

Свързани новини

08.02.2022 13:02

Стартира месеца на големите котки

Видян 809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


National Geographic WILD представя едни от най-големите и най-редките котки до момента в ежегодния „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“, който стартира на 05.02. от 18 ч. Специалната програма включва редица задълбочени предавания, всяко от които е посветено на различни видове големи котки.


 


Зрителите ще научат за борбата за оцеляване на изчезващите видове и ще видят редки, неизлъчвани кадри от естествените им местообитания в делтата на Окаванго, Серенгети, Тайланд и други райони по света. С всяка следваща година големите котки са изправени пред все по-големи предизвикателства и риск от изчезване. National Geographic Society осведомява обществеността за тежкото им положение посредством програмни акценти като „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“, партньорства с водещи специалисти, финансиране на изследователски проекти и подкрепа на значими инициативи за опазване на природата по целия свят.


 


Тази година специалната програма ще стартира с продукцията „Безмилостни врагове“ на 05.02. от 18 часа. В „МЕСЕЦА НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“ National Geographic WILD ще излъчи и премиерата на „Дивият тигър на Русия“ на 13.02. от 18 ч. Едночасовото специално предаване е посветено на амурския тигър, който наскоро бе напът да изчезне и популацията му наброяваше едва 30 индивида.


 


Днес котките са почти 600. Предаването е снимано в продължение на две години с 80 камери, разположени в резерватите за тигри в далечния Изток на Русия, включително в планината Сихоте Алин, Национален парк (НП) „Земята на леопардите“, НП „Бикин“, НП „Анюйски“ и много други, за да улови същността на този уникален вид. Наред с „Дивият тигър на Русия“ в котешката забава ще се включи и  „Пътят на гепарда“ на 06.02. от 18 ч.


 


Програмата включва и няколко визитки на изследователи от National Geographic, които работят за опазването на големите котки по света. „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“ включва и специална поредица от предавания от Дерек и Бевърли Жубер – награждавани продуценти, изследователи на National Geographic и природозащитници, които снимат и провеждат проучвания в Африка от повече от 35 години. „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“ започва на 05.02. от 18 ч. и продължава да се излъчва всяка събота и неделя в същия час.


 


Програмата включва разнообразни предавания като „Войната на лъвовете“, „Живот сред големите котки“, „Одисеята на големите котки“ и други. Безмилостни врагове, 05.02. от 18 ч.-Стадо кафърски биволи, наброяващо повече от 1200 животни, е принудено да мине през три лъвски територии. То се оказва в капан на малък остров заради придошлите води на Окаванго. Докато биволите обмислят стратегията на настъплението си, лъвовете реагират на всеки техен ход. Филмът е заснет край основната база на семейство Жубер в Ботсвана. Той разказва епичната история за оцеляването на кафърските биволи и лъвовете, които се приспособяват едни към други.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог