Свързани новини

09.02.2009 09:56

Специалисти ще разгадават състава на сиренето

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специалисти–технолози да се включат в проверките за да разгадаят какво точно има в произвежданото като бяло саламурено сирене. Това призова проф. Желязко Симов, декан на факултета "Мляко и млечни продукти" в Университета по хранителни технологии през БНР, цитиран от БГНЕС.


Симов заяви, че изпълнението на европейските изисквания за качеството е безопасността на млякото ще гарантира автентичността на българските млечни продукти. Според него за сегашния безпорядък са виновни ветеринарните служби. Всеки млекопроизводител може да си разработи съответна технологична документация за асортимент–млечен продукт, който обаче да носи друго име. Да бъде тип "саламурено сирене", тип "кашкавал", но не и "българско бяло самамурено сирене". В противен случай се получава един безпорядък. Трябва да ви кажа, че този безпорядък се създава в момента от Националната ветеринарномедицинска служба и ветеринарните лекари, които са по места, каза проф. Желязко Симов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец