Свързани новини

12.09.2019 10:19

Софийската филхармония ще открие Дните на японската култура

Видян 1163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската филхармония ще открие 30-те юбилейни Дни на японската култура наа 18 септември от 19 ч. в зала "България". В концерта, дирижиран от Славил Димитров, ще вземе участие световнопризнатата японска пианистка Фуджико Хеминг, позната на българската публика от съвместните ѝ изяви с Васко Василев.


През 1999 г. Фуджико Хеминг става сензация буквално за една нощ със записа си на „Ла Кампанела“. С него започва и международната ѝ кариера, която я отвежда до големите концертни зали в Ню Йорк, Лондон, Париж и Берлин и до съвместни концерти с Московската филхармония, Английския камерен оркестър и други ансамбли от световна класа.


Хеминг е пример за това, как несломимият дух и изключителният талант се комбинират, за да постигнат най-накрая широкото признание, което тя заслужава. Сред обширния ѝ репертоар личи пристрастието ѝ към класици като Моцарт, Бетовен, Шуман, Шопен, Лист, Григ, Дебюси, Равел и много други. Те могат да бъдат открити и в десетки записи за JVC Victor, Domo Records и EMI.


Ингрид Фуджико Хеминг е родена в Берлин, Германия, на 5 декември 1932 г. От петгодишна възраст тя живее в Япония заедно с си майка си - пианистка, която е първата ѝ учителка по пиано. Хеминг учи от десетгодишна възраст при Леонид Кройцер. Още тогава той предрича успехa ѝ на изпълнител, който един ден ще очарова света със своя сензационен талант. По-късно тя учи в Токийския национален университет за изящни изкуства и музика.


Въпреки че губи слуха на дясното си ухо заради заболяване в тийнейджърските си години, тя започва концертна кариера в Япония. На 28 г. продължава образованието си в Берлинския музикален институт, където постъпва с най-висок резултат. След дипломирането си се мести във Виена, за да учи при Паул Бадура-Скода и поддържа сравнително успешна кариера в Европа през 60-те години. По време на поредица от концерти във Виена през 1971 г. Хеминг губи слуха на лявото си ухо от друго заболяване. Следва лечение в Швеция и слухът й частично е възстановен.


Фуджико Хеминг преподава 15 години в Хайделберг, Германия и поддържа сравнително успешна кариера, след което се завръща в Япония. Истинският бум обаче настъпва през 1999 г., когато нейният запис на „Ла Кампанела“ се продава в над 2 млн. копия. Този феноменален успех води до дебюта ѝ в Карнеги Хол през 2002 г. и концерти в цяла Европа с големи оркестри. В София тя ще представи творби от Шопен, Лист и Моцарт.


Билети за концерта са налични на касата на зала България, Ивентим и Epay-GO.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да