Свързани новини

08.01.2013 14:13

София била най-евтиният град за живеене

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София се живее най-евтино, сочи проучване на TВ7. То обхваща основните хранителни стоки в магазините- хляб, кисело мляко, месо, сирене и олио в 6 града на страната.


В столицата са необходими 15,30 лева, за да си набавите тези продукти. Гражданите на Велико Търново и Горна Оряховица отделят най-много за храна - средно по 20 лева на ден, като сметката може да набъбне до 30 лева.


За да си напазарувате храна в Стара Загора, са ви необходими минимум 10 лева на ден. Бургазлии търсят промоции като отделят около 12-15 лева за стоки от първа необходимост. Във Варна пазаруват в по-малки грамажи, като дават средно по 13 лева на ден за храна.


От проучването става ясно, че най-евтина е храната в Стара Загора като разликата със София е много малка. В столицата по-голямата конкуренция сваля цените. Спрямо заплатите храната в столицата е най-евтина.


Във Велико Търново пък дават най-много пари за храна.


В столицата покупателната способност е най-голяма. В София със средния месечен доход на домакинствата могат да се закупят 4300 кг хляб, каза Иван Балев - директор на дирекция Демографска и социална статистика в НСИ.


През 1999 г. българинът е отделял 44% от доходите си за хранителни стоки, докато през 2011 г. разходите са намалели до 36%.


Усещането за инфлация е различно при всяко семейство, защото зависи от различния начин на живот от официалното обявената информация от НСИ, обясни Албена Данчева от статистическия институт.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец