22.09.2008 14:45

Симеон или Рицарят на златното руно

Видян 1738 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Симеон Сакскобургготски обича приказките като тази за обявяването на независимостта на България от неговия дядо Фердинанд, която цяла България отбеляза официално като празник вчера.
Сигурно заради увлечението си по разни саги е приел и званието, което с гордост носи, а именно Рицар на златното руно. Това е може би най-интересната от многото му титли.
Известен е митът за златното руно, което било толкова недостъпно, че се наложило да се съберат всички герои от древността – от Херкулес до Орфей, и да тръгнат на експедиция с кораба Арго да го дирят.
Прагматиците пък ще рекат – нищо подобно, просто човекът, когото днес наричаме Втори или Сакскобругготски, всъщност е роден като Симеон Търновски. А точно Търново бе центърът на тържествата за Деня на независимостта.
Братовчедът на английската кралица и белгийския крал може да изглежда всякакъв за различните очи и гледни точки, но съдбата му никак не е била лесна.
Симеон е белязан от противоборството на лично число 4 и зодия Близнак. Докато Четворката е земна и консервативна, а хората, белязани от нея са наричани “квадрати”, заради способността си да дават надмощие на духовното над материалното, заради търпението и мъдростта си, то Близнакът е въздух (неувереност, мнителност, нерешителност), и е смятан за една от най-неприятните мъжки зодии и естествен враг на консерватизма.
Също като в приказката за Златното руно, за четворките успехът идва, но с цената на огромни усилия. Те са твърде склонни на компромисни решения, но също така и към крайности, поради своята емоционална природа. Провалите и разочарованията в емоционалния живот съпътстват тези хора. Помага им изразената интуиция.
И способността, когата се наложи да бъдат според съвета на Царя: “Господари на мълчанието, а не роби на думите”.


АСТРОЛОГИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА


Очаквай неочакваното е подходящо мото за близнаците. Те никога не успяват да бъдат точни по отношение на времето. Понякога могат да ви изненадат с огромно закъснение, а друг път – с подраняване. Имат представа за времето, но винаги се намира нещо, което да ги разсее. Същото важи и за отношението им към пространството. Те кръжат наоколо, защото стоенето на едно място за тях е равносилно на униние и меланхолия (царят се мести от София в Египет, оттам в Португалия и Испания, Италия и Мароко и се връща в България, а почива в Швейцария). Промяната им е внезапна и често е необяснима за останалите, независимо дали става въпрос за града и държавата, за дрехите, работата, любовта или дома.


НУМЕРОЛОГИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА


Симеон е извадил късмет, защото при трудното си лично число 4, пътят му в живота минава под знака на успешната за бизнес 5-ица. Идеализмът на едното число се комбинира с прагматизма на другото.
Такива хора обичат да работят като ръководители на другите, но с някаква мисия да направят света или част от него по-добро място за живеене. Много са добри в благотворителността. Изкуството на светския разговор им идва отръки. Изглеждат ексцентрици, обичат да предизвикват другите към размисъл. Обичат интересните и забавните истории. Чувствителни са и обикновено са патриоти, домошари и любители на дисциплината във всичко (явно неслучайно полиглотът Симеон е завършил военна академия). Което не пречи да бъдат също така сантиментални, особено по отношение на семейството. Повечето изглеждат стиснати заради повишеното си внимание към парите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.