Въпреки че не се смятат за най-здравословните храни, шунката и пържените яйца може да имат благоприятни последици, ако се консумират от бременните жени, тъй като повишават интелекта на бебетата, твърди ново изследване, цитирано от британския таблоид "Дейли Мейл".
По принцип бременните жени имат дълъг списък с храни, които не трябва да ядат, тъй като това може да засегне нероденото им дете. Изследователите от университета в Северна Каролина, обаче, твърдят, че има определени съставки в шунката и пържените яйца, които може да спомогнат за развитието на мозъка на детето. Субстанцията, открита от изследователите, е от първостепенна важност за развитието на определени зони в мозъка, които са отговорни за способността за запаметяване. Други изследвания са показвали, че съответното вещество може да помогне за понижаване на риска от появяване на сърдечно-съдови заболявания. Информацията е на БГНЕС.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Никога не забравяйте, че е необходимо ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс