Свързани новини

04.02.2021 10:17

Що е босинг и как се предотвратява: Какво да правим с времето в карантина

Видян 4823 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Тази седмица мнозина се връщат съвсем официално на работа в офиса, а някои продължават да остават "хоум". Една от причините човек да не иска да стъпи в работата е лошият шеф, лошият преподавател, лошият колега, който е или се прави на по-високопоставен. Даже в психологията вече създадоха понятието "босинг" - то е нещо като "булинг" - вербално насилие или друг вид натиск по месторабота. Идва от "бос" или "началник". В ролята на агресора, истински или въображаем, е ръководителят, а на жертвата е подчиненият.. Днешният ни лайфхак е посветен на тази тема със съвет как да не ставаме жертва.
Първият и основен начин е да формираме лични граници и лично пространство, да не се отговаря на възможни предизвикателства за "смачкване" - той важи не само за комуникацията на работното място - независимо дали реално или виртуално заради коронакризата. То ще ни откъсне от възможността да се превърнем в жертва, която често става агресор с времето или, хайде, е потенциален агресор.
Има хора, особено дами, които се поставят - неволно, в зависимост. Те развиват в себе си чувството, че са жертви. Психолозите обясняват това  и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да