29.09.2015 14:22

Шест премиери на Златна Роза 2015

Видян 4146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Фестивалът на българския игрален филм „Златна Роза” се организира от Изпълнителна агенция „Национален филмов център” със съдействието на Министерството на културата, Община Варна и Българската национална телевизия и в партньорство с Фестивален и конгресен център – Варна, “Артин вижън” и Българска национална филмотека.

   33-ият фестивал на българския игрален филм се провежда под знака на юбилея „100 години българско кино” и всички съпътстващи прояви извън официалната конкурсна програма са посветени на годишнината.
   През тази година варненската публика ще има възможността да се наслади освен на 13 пълнометражни, 17 късометражни, редица ретроспективни филми и много други извън основната програма, както и на съпътстваща програма.
   Имаме удоволствието да Ви поканим на фестивала за българско игрално кино „Златна Роза”, който ще се проведе от 2 до 11 октомври 2015, като от първите дни на събитието до 6 октомври  ще се представи ретроспективна програма с вход свободен във връзка с честванията на 100 години българско кино. Отново домакин е Фестивален и конгресен център-Варна. Първото събитие, което фестивалът ни предлага е изложбата „АВТОРИ И ПЛАКАТИ” с куратор проф. Божидар Йонов. Експозицията ще бъде открита на 2 октомври в 10 часа и ще бъде разположена в залите на Градска художествена галерия Варна, а в 12 часа ще бъде първата официална пресконференция за идното издание.  Втората изложба „100 годни българско кино” вече бе показвана пред публиката в Стара Загора, по време на Варна фото фест, в Народното събрание, Нов български университет и зала “Средец” на министерство на културата в София.  Тя ще представи непознати фотографии от снимачните площадки на любими български филми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни