01/02
28.03.2018 15:03

Самотна майка със 7 деца в Бригада Нов дом

Видян 2668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официално признание за своята социална ангажираност получи водещата на „Бригада Нов дом“ Мария Силвестър на десетото юбилейно издание на конкурса „Мисис Дама на годината“ 2018, който се проведе миналия петък. Мария спечели наградата в категорията „Социален проект“ за предаването на bTV “Бригада Нов дом”, което според оргазнизаторите е „един от най-добрите социални проекти, реализирани в национален ефир“.


Досега екипът на „Бригада Нов дом“, чието лице е Мария Силвестър, е променило съдбата на повече от 30 семейства и е дало на близо 100 деца самочувствие и шанс да растат в нормални условия на живот. Мисията на „Бригда Нов дом“ е нещо повече от ремонтиране настари и мизерни жилища на семейства в нужда и превръщането им във функционални и уютни домове. Задачата на бригадата е да промени съдбата на тези семейства и да провокира обществото, като го направи съпричастно на трогателните им истории.


В пети епизод на социалния проект, който ще се излъчи в четвъртък, 29 март от 21ч., Мария Силвестър разказва една от най-въздействащите и разтърсващи истории в новия сезон – разказ за силата на добрия жест, който може да преобърне живота на 8-членно семейство.


София Димитрова е самотна майка на седем деца. Щест от тях - Христофор (21 г.), Светослав (17 г.), Стоил (14 г), Адриана (13 г.), Даниел (11 г.) и Иван (9 г.) живеят с нея в общинско жилище с две преходни стаи и кухня.София е отрасла в семейство, в което е упражнявано физическо насилие, и това е причината двата й брака да се окажат неуспешни. Преди 21 години София среща Марио, с който имат пет деца. Оказва се, че мъжътѝ страда от психическа болест,  за която София не знае. Свекървата крие от снаха си, че той е болен, лекувайки го тайно. Скоро истината излиза наяве и Марио започва да подлага семейството си на домашно насилие. По време на скандалтой чупи носа на София, белег, който е видим и до днес. Майката прави опити да напусне мъжа си, но това се оказва невъзможно.


За тежкото детство разказва най-големият син – Христофор. Едва осемгодишен, той загубва баща си, когато Марио прави един от поредните си опити за самоубийство, които до този момент са завършвали неуспешно, благодарение на Христофор. Останалите деца не помнят баща си, а пазят паметта му единствено чрез разкази и снимки.


След време София среща Кирил, от който има две деца. Много скоро обаче мъжът започва да пие и кошмарът с насилието се завръща в многодетната къща.


За да спаси децата си,София решава да вземе живота си в свой ръце и сама да се грижи за семейството си. Въпреки финансовите трудности, 42-годишната София е отгледала седем умни и възпитани деца. Всеки ден София успява да им даде достатъчно любов и внимание, но няма силите да им осигури приличен дом и възможностите, които имат техните приятели.


Условията за живот в къщата, в която живеят, са под социалния минимум. Никой няма лично пространство, няма място за хранене за всички, мебелите са малки, изпочупени или правени с подръчни средства. Тръбите под мивката в кухнята текат и подът пред нея е изцяло прояден. Мухълът е навсякъде. По пода в къщата липсва част от настилката. Банята е мизерна, вратата не се затваря, душът е счупен.  


На помощ в битката с полуразрушеното жилище идват Мария Силвестър и бригадата на Караджов, за да променят съдбата на семейството само за 5 дни, като премахнат мизерията от живота им и им дадат нов старт, който София определя като „чудо“.


Кой ще се притече на помощ в тежкия ремонт и какви емоции ще предизивика вида на обновеното жилище у семейство Димитрови, зрителите ще разберат в  четвъртък, 29 март, 21.00 ч. по bTV.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак