27.10.2008 11:00

Самолечението на деца при простуда е опасно

Видян 1983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Самолечението на деца при простуда е опасно. За това преди дни предупреди Американският Център за контрол на заболяванията. Лекарствата против хрема и кашлица, които свободно се продават в аптеките без рецепта, могат да се окажат смъртноносно опасни за децата, посочват специалистите.


В САЩ са регистрирани 3 случая на смърт на кърмачета на възраст от 1 месец до 6 месеца, в кръвта на които са били открити високи нива на псевдоефедрин - активно вещество, съдържащо се в най-разпространените препарати против хрема.


При две от децата е било открито и повишено съдържание на декстрометорфан, който често е активен компонент в сиропите за кашлица.


По оценката на американските педиатри, в страната всяка година се регистрират не по-малко от 1500 случаи на усложнения, предизвикани от страничните ефекти при прилагане на препаратите за хрема и кашлица при деца на възраст под 2 години. И въпреки, че тези случаи са относително редки, педиатрите предупреждават, че лечението на детето самостоятелно, с помощта на безрецептурни средства е рисковано.


Можем да повишим имунитета си с естествени средства. Най-лесните начини за безопасното му модулиране са правилното хранене и “живите” витамини, т.е. това, което ни дава природата. На първо място тук са чесънът, лукът, евкалиптът. Те са натурални антисептици, които прочистват кръвта от вредните микроорганизми. Независимо дали ядем тези продукти или ги използваме под формата на есенция в ароматизираната свещ, всичко трябва да бъде с мярка. Например прекалената употреба на чесън е вредна за страдащите от язва.


Другата стъпка е закаляването, което също трябва да е умерено. Препоръчително е всяка сутрин да взимате душ постепенно понижавайки температура на водата от 30 до 15 градуса.


Другият „лечител“ е фитнесът, който влияе  много добре на работата на имунната система. Следва плуването, което ангажира всички мускули и действа общоукрепващо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец