Първи тази стъпка направиха Walt Disney, които допреди дни имаха мощно подразделение, базирано в Москва

Свързани новини

01.03.2022 16:53

Руснаците вече ще гледат само руски филми

Видян 2277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Киното се включи в безпрецедентната изолация на Русия: скоро зрителите в огромната държава ще могат да гледат само руски филми, съобщава кинокритикът на опозиционния сайт Medusa и главен редактор на сп. "Исскуство кино" Антон Долин, предаде Сега.




Първи тази стъпка направиха Walt Disney, които допреди дни имаха мощно подразделение, базирано в Москва. Но те отказаха да покажат на руските деца и родители своята нова анимация "Мей червената панда", а часове по-късно примерът им бе последван и от другите големи студиа.




"Като се има предвид непредизвиканото нахлуване в Украйна и трагичната  хуманитарна криза, спираме да разпространяваме филмите си в киносалоните в Русия, включително предстоящия "Мей, червената панда" на Pixar“, заяви техният говорител.


 


"Ще вземаме бъдещи бизнес решения въз основа на развиващата се ситуация. Междувременно, предвид мащаба на зараждащата се бежанска криза, ние работим с нашите партньори от НПО за предоставяне на спешна помощ на бежанците — хуманитарна и друга".


 


На свой ред Warner Bros спря разпространението на големия си хит "Батман", който трябваше да излезе на 3 март, четвъртък. Решението бе взето след силни колебания, тъй като Русия е един от десетте най-доходни кинопазара в света. "В светлината на хуманитарната криза в Украйна WarnerMedia спира пускането на "Батман" в Русия“, заяви говорител на студиото.


 


"Ще следим как се развива ситуацията. Надяваме се на бързо и мирно разрешаване на тази трагедия."

В бойкота се включиха и от Sony, чийто "Морбиус" трябваше да дебютира на руски екран на 24 март. Компанията прекрати и прожекциите на дебютиралите седмица-две по-рано "Смърт край Нил" по Агата Кристи и "Uncharted: Извън картата".


 


Нито една от компаниите не уточнява колко дълго ще продължи забраната - това зависи от "международното положение" и развоя на военните действия. Но Русия е един


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което