Свързани новини

28.09.2009 18:44

Руски педиатър настоя Русия да ограничи ин витрото

Видян 1892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският началник на педиатрията към здравното министерство Александър Баранов разкритикува руското правителство за това, че отделя прекалено много средства за оплождането ин витро, информира БГНЕС.


Баранов подчерта, че оплождането крие много рискове и голяма част от децата, заченати чрез ин витро се раждат с деформации. Финансирането на правителството е започнало с цел чрез изкуствено оплождане да се реши демографския проблем на населението. Специалистът заяви, че 75% от децата, заченати ин витро се раждат инвалиди, като подчерта още, че ако се продължи финансирането на тази технология, правителството ще трябва да отделя повече средства и за лечението на деца с увреждания. Според Баранов процедурата вреди много и на жените, подлагащи се на нея, тъй като те поемат огромно количество хормони. Русия е единствената страна, заделила толкова средства за оплождане ин витро.
На тази политика се противопостави и Световната здравна организация. "Не можем да го забраним, но вярваме, че държавата ще направи голяма грешка, подкрепяйки тези технологии. Трябва да бъдем честни и да видим рисковете, които крие процедурата", обясниха експертите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни