Свързани новини

26.10.2009 16:02

Работата след пенсионирането помага на здравето

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последното изследване на американски учени показва, че хората, които продължават да работят след пенсиониране се радват на по-добро физическо и психологическо здраве в сравнение с останалите, които напълно престават да работят, пишат испански медии, цитирани от БГНЕС.


Изследователите от Университета в Мериленд смятат, че тези които се пенсионират, трябва да обмислят възможността да продължат да се занимават с нещо друго. За проучването са използвани данни от 12 000 служители на възраст между 51 и 61 години. Доказано е, че хората които частично продължават да се занимават с някакъв вид дейност страдат по-рядко от сърдечни заболявания, диабет или артрит за разлика от тези, които напълно са се отказали от всички професионални задължения. Освен по-доброто физическо здраве, работата предпазва хората от психически проблеми като например депресия. Въпреки това ползите не се отнасят до всички пенсионери, тъй като голяма част от тях работят не по собствено желание, а от финансова необходимост. Специалистите смятат, че като цяло работата позволява на пенсионерите да поддържат активен начин на живот, за да избегнат стреса при пенсиониране. Всички дейности, които доставят удоволствия на възрастните също оказват положително влияние и подобряват начина на живот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.