Свързани новини

13.05.2014 17:18

Пускат билети на преференциални цени за операта Набуко в НДК

Видян 1470 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По случай 24 май – Ден на славянската писменост и култура, от Националния дворец на културата пускат билети на специални цени за оперния спектакъл „Набуко”. Те са в ограничено количество и са на стойност 10 лв.


Билетите са предназначени за най-големите почитатели на оперното изкуство, съобщиха от „Двореца”.


Спектакълът „Набуко” на Държавна опера – Стара Загора ще може да се види на 17 май (събота) от 19.00 часа в зала 1 на НДК.


Талантливият състава на солистите включва имена като: Крум Гълъбов - Набуко, Елена Баръмова – в ролята на Абигайл, Даниела Дякова – като Фенена, Ивайло Джуров (гост) в ролята на Захария, Орлин Горанов (гост) като Измаел, както и Емилия Джурова, Борис Тасков, Евгений Арабаджиев. Режисьор е германката Анете Лайстеншнайде. Диригентът е маестро Стефан Линев.


Пищните декори и костюми, някои от които донесени специално за спектакъла от чужбина, ще допълнят неповторимото усещане и атмосфера.


Събитие е част от традиционния „Салон на изкуствата” и се осъществява в чест на 100-годишнината от рождението на Борис Христов.


„Набуко” е сред най-известните опери на Джузепе Верди, която му носи славата на голям композитор. Действието се развива в Йерусалим и Вавилон през 586 г. пр. н.е. В центъра на събитията е вавилонският крал Набуко, който напада евреите в Йерусалим и ги заточва извън родината им .


19-тото издание на „Салон на изкуствата”представя над 50 събития с изпълнители от над 15 държави. Освен опера, програмата включва балет, камерни, джаз и симфонични концерти, кино, театър и изложби.


 


Тази година „Салон на изкуствата” се осъществява съвместно със „Софийски музикални седмици”. Двата фестивала са част от Календара на културните събития на Столична община за 2014 г. и се реализират в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата - 2019 г.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион