Психология. Приключения в човешкия ум

Свързани новини

09.11.2023 12:00

Психология или приключения в човешкия ум

Видян 612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Психология. Приключения в човешкия ум“ е ново заглавие, което излиза под логото на издателство "Книгомания". Книгата е  подходяща за всички любопитни читатели, изкушени от изследванията на психологията. Включените теми са с широк спектър: от задълбочени и сложни като изследване на дислексията, депресивни състояния, паника и фобии, разстройства на личността, до всекидневни, чисто битови въпроси като забравяне и как да подобрим паметта си, носталгия, влюбване, проява на емоционална интелигентност и как ни влияят емоциите. 


В книгата ще намерите и интересни тестове, с които да опознаете личността си. Ще ви е интересно да научите доколко сте склонни към носталгия, как да измерите своята креативност, подчинявате ли се на авторитети, умеете ли да съчувствате, максималисти ли сте и доколко можете да контролирате сънищата си. 


„Психология. Приключения в човешкия ум“ ще ви послужи като полезен наръчник, за да се запознаете с основни термини и дялове в психологията, но и ще се забавлявате, докато четете, с многобройните примери, находчиви асоциации и препратки към ситуации от живота.   


Осемте раздела включени в изданието обхващат всичко – от причините да се влюбваме до научните обяснения за пълноценния сън; от крайните психични разстройства до истината за начина, по който прекарваме всекидневието си. „Психология“ ви води на вълнуващо пътешествие из дебрите на човешкия мозък. 


Раздел „Възприятие и действие“ разкрива как се свързваме със света посредством нашите сетива, и включва няколко илюзии, които доказват, че умовете ни понякога грешат. 


Раздел „Памет“ ни води на пътешествие из архивите на ума и предлага съвети за подобряване на умствените ни способности, а също така ни запознава с най-новите изследвания по въпроса дали лошите спомени могат да се изтрият.   


Раздел „Познавателни процеси“ изследва ума ни и се оказва, че не сме толкова рационални, колкото си мислим. В него са осветени и проблемите, които някои хора имат с езика и боравенето с цифри и числа.


Раздел „Социален Аз“ е посветен на хората като социални същества и обобщава познанията ни за взаимоотношенията помежду им. Под лупа са поставени лидерството и техниката „мозъчна атака“.


Раздел „Афект“ е в състояние да разклати представите ни за човешкото поведение и модели на общуване чрез изследването на животинските инстинкти и личностните черти. 


Раздел „Личност“ поставя вас самите в светлината на прожектора и предлага различни тестове, които ще ви помогнат да се опознаете по-добре.


Раздел „Стрес и тревожност“ разкрива странните начини, по които телата и мозъците ни биха могли да реагират, когато сме предизвикани от особено напрегнати или травмиращи ситуации.


Раздел „Сън“ изследва завладяващата и сложна връзка между мозъка и тялото, помага ни да разберем какво може да научим за себе си от нашите сънища, обяснява феномени като лунатизъм и нарколепсия, дава съвети как да постигнем по-добра връзка със сънуващия си Аз и как да спим по-пълноценно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец