Свързани новини

18.05.2009 14:25

Продават имущество заради неплатени сметки

Видян 4318 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За над две неплатени сметки за вода и парно можете да останете без имущество, показа проверка на 19`. ВиК и Топлофикация на око преценяват за каква сума могат да се обърнат към Районния съд и да поискат запориране на вашето имущество. След издаване на изпълнителен лист процедурата по събиране на задълженията се поема от съдия изпълнители, които описват имуществото и запорират трудовите възнаграждения, банковите сметки и автомобилите на длъжниците. В момента има образувани около 15 възбрани на имоти (апартаменти, парцели и земи) само в Пловдивско. При заведено изпълнително дело, неизрядните клиенти плащат освен дължимата сума за вода и всички допълнителни съдебни такси, които възлизат на стойност приблизително 300 лв. Всеки длъжник на дружеството по правило се уведомява предварително за дължимите от него пари. При доброволно плащане клиентът има възможност да сключи споразумение за разсрочване на задължението. След изтичане на определения срок за погасяване се издава заповед за спиране на водоподаването, по силата на която се монтира заключващо устройство на водомера. При липса на достъп се завежда гражданско дело.


Запорирането на имуществото е единственият законов лост, който ни позволява да събираме натрупаните задължения, коментираха от „Топлофикация“ - София пред 19`. Със семейството си можеш да се разведеш, но с парното – никога. В тази неписана истина се убедиха и пловдивчани в края на 2007 г., когато местната Топлофикация изпрати съдебни изпълнители да описват имуществото на хората с неплатени сметки, което може да бъде продадено. Така някои клиенти на „Топлофикация“ - Пловдив се разделиха с телевизори и хладилници.


ВиК се оказва в твърде парадоксални ситуации – компанията няма технологичната възможност да спре водоподаването на некоректен длъжник, ако той е в един жилищен блок, където другите редовно си плащат. Дори и един редовен платец да има във въпросния блок, ако той се окаже без вода, има всички основания да осъди ВиК. Така семейство с бебе принуди Водоснабдяване да пусне водата в блок, където повечето собственици имаха задължения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв