Свързани новини

25.09.2009 09:41

Признаха за виновен създателя на учебника по джихад

Видян 1827 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бивш служител на австралийските авиолинии беше осъден на 9 години за създаването на учебник "направи си сам" за младия джихадист, който включва инструкции за правене на бомби, убийства и сваляне на самолети, информира БГНЕС.


Бившият чистач на салоните в Кантас Белал Казаал беше арестуван през юни 2004 г. за книгата си на арабски "Правилата на джихада: кратки напътствия и организационни инструкции за борците и мужахидините срещу неверниците". 110-страничната книга включва списък с лица за покушение, включващ бившия американски президент Джордж Буш и неговия началник на ЦРУ Джордж Тенет, съвети за писма-бомби, експлозивни устройства и отвличания.
39-годишният автор беше арестуван по-малко от година, след като ливански съд му издаде присъда от 10 години тежък труд за съучастие във финансирането на бомбена атака срещу Макдоналдс в Бейрут. Той отрече, че книгата е имала за цел да предизвика екстремистки актове, но беше признат за виновен от журито на Върховния съд по обвинението, че съзнателно е подготвил документ, свързан със съдействие на терористичен акт. Съдията Меган Латам заяви, че е невероятно "човек със средна интелигентност, който се е посветил на изучаването на исляма през годините, няма да може да разпознае същността на материала". Книгата беше публикувана на радикален ислямистки уебсайт и разглежда причините за успеха на някои атентати и провала на други, включително убийството на бившия египетски президент Ануар Садат през 1981 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог