01/02

Свързани новини

13.12.2021 10:24

Представиха първата по рода си Книга за борсата

Видян 1184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В зала „Витоша“ на хотел Marinela Sofia се състоя представянето на първата по рода си „Книга за борсата“, написана от един от създателите на Софийската стокова борса и неин директор до наши дни Васил Симов. Пред отбран кръг представители на финансовия и икономическия свят на България водещият Жоро Тошев развълнувано сподели за личните си „случайни“ срещи с Васил в годините и постави висока оценка на емоционалния и убедителен разказ, с който се е запознал, прочитайки книгата. Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Владимир Иванов сподели впечатленията си и определи автора като пример за нормалността и почтеността в тази сфера на бизнеса. Редакторът на книгата Людмил Каравасилев разказа трогващи истории, свързани с дългогодишната си работа  с автора, както и интересни детайли около създаването на увлекателно написаната и реалистична история.

Пред своята публика Васил Симов развълнувано се върна назад във времето и с чувство за хумор разказа любопитни факти за началните си стъпки в борсовата практика и първите си посещения на големите борси в света. Авторът сподели и за нелеките си проведени битки в годините, с които е успял да запази неопетнена и работеща институцията, наречена борса. Той посочи, че един от поводите за създаването на книгата е и тридесетата годишнина, която тя навършва през 2021 година.

 В „Книга за борсата“ читателите ще надникнат през рамото на борсовите играчи, за да се запознаят с механизмите и управлението на борсовите пазари, ще научат повече за историята и бъдещето на борсовата търговия и за влиянието й върху икономиката и обществото. Изданието е емоционален и убедителен разказ  на човек, вложил не просто професионалните си умения, но и  сърцето си в своята кауза – възраждането и модернизирането на борсовото дело в България.

Васил Симов е главен изпълнителен директор на Софийска стокова борса от самото й основаване, през 1991 г., изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на Българо-американска кредитна банка, автор на учебници и преподавател по борсово дело в УНСС и други висши училища в страната.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.