19.12.2019 13:52

Представят Сънодива в НДК

Видян 2103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Райза Вилм Прадакшънс“  ЕООД, с подкрепата на Министрество на културата и Нов български университет представят театрално представление  „СЪНОДИВА”, по пиесата „Самодива” на Красимира Дуковска.


Новият мултимедиен театрален проект  предстои да бъде представен на софийската публика на 28 ноември, Нов театър, НДК, от 19:30 часа. Представлението ще потопи зрителите в мита за самодивите в чисто човешка история и важни теми като семейството, свободата, избора, общуването между хората, приемането или неприемането на различните, любовта, свободата, мечтите.

 
Представлението е интердисциплинарно, осъвместява театралните и кино подходи за визуализация на драматургичен текст.  В мултимедийното изображение са включени рисунки на младата и талантлива художничка Силвия Стоянова, а музиката в спектакъла е на композитора – Константин Кучев.



Автор и режисьор на спектакъла е Красимира Дуковска, за която проектът е дебютен. Зад гърба си г-жа Дуковска има реализирани два спектакъла към Учебен театър към НБУ в ролята на режисьор, два - в ролята на асистент-режисьор, както и 6 късометражни филма, някои от които отличени с награди от  български и международни фестивали.
Поривът към непрестанното търсене, към неистовата необходимост от свобода у човека, любопитството към изборите, които той прави, вдъхновяват Красимира Дуковска да напише пиесата „Самодива“ и да създаде по нея театрален спектакъл „ СЪНОДИВА“.
„Спектакълът носи името „Сънодива”, за да го индивидуализираме. Историята, която разказва пиесата, през мита за самодивите, е чисто човешка, съвременна“, споделя Красимира.
В главната роля влиза актрисата Росица Гевренова, която притежава изключителна пластика и чувственост, необходими за изграждането на образа. На сцената ще ѝ партнират младите актриси Християна Стоименова и Веселина Бояджиева, за които проектът е дебютен. Божидар Михайлов, също наскоро завършил млад актьор, се превъплъщава в образа на мъжа, който присъства като част от мултимедийната среда, която надгражда и дообогатява спектакъла.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион