Свързани новини

22.03.2010 16:34

Първото класиране за забавачките ясно след месец

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първото класиране за местата в детските градини в София ще се извърши на 24 април, съобщи шефът на дирекция Образование в Столичната община Мария Минчева, цитирана от Фокус.


Не е необходимо родителите да подават документи за записване в първа група, тъй като тази опция за кандидатстване за новооткриващите се от месец септември групи съществува от 20 януари. Това означава, че всеки родител, чието дете навършва три години пред цялата 2010 г., може да заяви място в детска градина по всяко време след тази дата.


Класирането, което ще се извърши на 24 април, ще стане по интернет, в Информационна система за обслужване на забавачките, и ще бъде направено публично. Децата ще могат да бъдат регистрирани в системата до 22 април. Във връзка с недостига на места шефът на дирекция Образование каза, че за втора група не достигат около 1000 такива. Най-голям остава недостигът в забавачките - около 6000 деца.


Критериите за прием остават същите. Припомняме, че те се разделят  на общи и на социални, в които влизат сираци, полусираци и деца в рискови ситуации. По социалните критерии ще бъдат приемани 40% от хлапетата, а останалите по общите.


Остават преференциите за тези, чиито близки работят в общинска детска градина. Родителят ще доказва на място, че покрива  изискванията. При положение, че той не притежава документи, за да докаже това, детето не се класира и отива на края на опашката на чакащите, посочи Минчева.


През тази година ще излязат 2200 нови места в софийските забавачки. Най-голям остава дефицитът в район Люлин, където до края на 2010 г. ще бъде открита нова градина с 8 групи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни